Kaj uporabljamo v apiterapiji?

Beehealth

V apiterapiji lahko uporabljamo različne čebelje pridelke, kateri pa niso primerni za vsako tegobo.

cebelarska-zveza-drustev-maribor-Layer 313Zdravilne lastnosti medu so pomembne zaradi bogate sestave encimov, naravnih mineralnih snovi, vitaminov, antioksidantov vse v primernem razmerju. Med je lahko prebavljiv zaradi enostavnih oglikovih hidratov in zelo primeren za zunanjo in notranjo uporabo. Zaradi svojih lastnosti uporabljamo med pri inhalacijah, masažah, kopelih, tudi pri zdravljenju ran zaradi njegovih protibakterijskih lastnosti in v notranji uporabi.

Poudariti je potrebno, da je kristaliziran med znak pristnega naravnega medu.

Propolis je najmočnejši pridelek čebel z protibakterijskim, protiglivičnim, protivirusnim, protialergijskim, protibolečinskim, protivnetnem delovanjem ter zaradi bogate sestave flavonojdov zelo pomemben antioksidant. Njegova uporaba je vsestranska in mu pripisujejo avtorji in raziskovalci posebno mesto med zdravili jutrišnjega dne.

Čebelji vosek je nenadomestljiv za obloge, kot sestavni del naravnih mazil in s svojimi preko 250 sestavinami nepogrešljiv v apiterapiji.

Matični mleček je najdražji in najbolj bogat pridelek žlez čebel. Zaradi svoje odlične sestave je odličen naravni koncentrat in zaradi sestave, ki mu ni para v naravi, pravi hormonski preparat, ki deluje zelo stimulativno, antidepresivno in je pravi naravni »doping«. Uporablja se vsestransko notranje in zunanje.

Cvetni prah osmukanec in izkopanec je nenadomestljiv v apiterapiji zaradi svoje bogate sestave mineralnih snovi, aminokislin, vitaminov. Koristnost cvetnega prahu se izpostavlja pri veliko boleznih in preventivi proti ostoporozi pri ženskah, pri moških pa odlično preventivno sredstvo proti rasti prostate.

Apilarnil v Sloveniji bolj znan v zadnjem času, je pa izreden proizvod namenjen uporabi v apiterapiji, s podobnimi lastnostmi, kot jih ima matični mleček, vendar z drugimi poudarki. Čebelji strup se v apiterapiji uporablja na več načinov, je pa zaradi svoje sestave odlično protivnetno in protibolečinsko sredstvo, uporablja se predvsem pri obolenjih živcev in je že dolgo znan kot odličen antirevmatik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja