Apiterapija ali čebelja terapija nas zdravi

Beehealth

Kaj je apiterapija in zakaj jo izbrati?

Apiterapija je veda, s pomočjo katere preprečujemo, zdravimo ali rehabilitiramo človeka pa tudi živali, ki imajo eno ali več bolezni oz. bolezenskih stanj s pomočjo čebeljih pridelkov, ki so: med, cvetni prah, propolis, čebelji vosek, matični mleček, čebelji strup, apilarnil in čebele.

Danes ima apiterapija širši pomen, zato govorimo o APIMEDICINI, ki je del integrativne medicine, je holistična medicina, ki presega pojem alternativne medicine in je lahko odlična dopolnitev medicini predvsem v preventivi in rehabilitaciji. Apiterpija pomeni celovito zdravljenje: vse uporabiti oz. povzeti ali vse zdraviti.

Holistična je zato, ker je na harmoničen način povezana z naravnimi procesi in uporablja spoznanja drugih holističnih terapij kot so: fitoterapija (uporaba zelišč – najboljši zeliščar je čebela – »leteči farmacevt«), aromaterapija (uporaba hlapljivih snovi), akupunktura, akupresura, ajurveda, ……..in seveda dognanja uradne medicine.

Metode uporabe so zelo različne. Pripravke koristimo za notranjo in zunanjo uporabo. Torej skozi usta in druge telesne odprtine, zunanje z oblogami, mazili, masažami, inhalacijami, aerosolnimi inhalacijami tudi  s pomočjo aerosolnih aparatov, tretiranji s pomočjo ultrazvoka, elektroforezo, torej z galvanskim tokom, injekcijami ipd.

Skratka, čebela nam nudi veliko možnosti s svojimi pridelki, ki jih človeštvo zna s tisočletnimi izkušnjami in s sodobnimi metodami in znanjem s pridom uporabiti za boljše počutje, povečano odpornost ali zdravljenje raznih obolenj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja